Punct Inima, Rodica Popa –

Mă numesc R.P., din Deva. Prima interacţiune cu Comunitatea Punct Inima a fost prin intermediul serviciului pe care l-am avut. Am lucrat la Fundaţia Sf. Francisc, le-am cunoscut pe fetele din comunitate, le eliberam adeverinţa pentru viză de şedere. Astfel am aflat că desfăşoară o activitate misionară – caritabilă prin carisma care o au. Apropierea s-a petrecut treptat. Amintesc participarea la unele evenimente: cu ocazia de rămas bun atunci când una sau mai multe din ele plecau spre casele lor, după acel an pe care l-au oferit pentru a trăi în misiune. Pentru mine acestea erau momente foarte plăcute, deoarece după Sf. Liturghie, aveam posibilitatea să relaţionez mai mult cu persoanele din parohie, datorită lor, trăit astfel o comuniune frumoasă între cei prezenţi.

Apoi am fost invitată să merg în comunitate în vizită. Aceasta a produs o apropiere şi mai mare schimbânduse astfel raportul meu faţă de ele. Am simţit că s-a creat o prietenie. Am avut noi posibilităţi de comunicare, de relaţionare şi posibilitatea de a cunoaşte oameni noi, situaţii noi de viaţă, care m-au îmbogăţit. Am aflat mai multe despre stilul lor de viaţă, despre activităţile lor, despre posibilitatea de a lua parte la adoraţie, la orele de rugăciune împreună cu ele. Această m-a ajutat în mai multe situaţii concrete de viaţă: Am putut împărtăşi lucruri care mă frământau la un moment dat. M-am simţit ascultată, înţeleasă şi ne-am rugat împreună. Am fost foarte atinsă deorece după astfel de momente, am trăit pace, uşurare de situaţie prin oferirea care a fost făcută împreună lui Isus, am simţit că sunt sprijinită în mod real, atât ca suport fizic dar mai ales spiritual. M-a atins disponibilitatea de care au dat dovadă, de prezenţa delicată, naturală, cu multă credinţă şi iubire.

Acum, datorită unor situaţii dificile din viaţa mea, am cerut din nou sprijin, dorind să particip la viaţa de rugăciune, de a face adoraţie în comunitate, de a fi mai prezentă. Aceste zile care acum decurg, mă ajută enorm. Simt că pe zi ce trece se crează o relaţie mult mai profundă, atât cu fetele din comunitate, dar mai ales cu Isus şi cu mine însumi Se petrec pe zi ce trece, mici miracole datorită rugăciunii comune, a adoraţie şi a discuţiilor avute. Conştiientizez foarte multe aspecte despre viaţa mea prin prisma lui Isus şi astfel se produc vindecări şi eliberări în inimă. Calitatea vieţii mele s-a îmbunătăţit. E un fel de a trăi mult mai autentic, mai aproape de Isus, prin simplitate şi oferire. Este o experienţă deosebită, bogată şi foarte necesară. E ca şi cum am „păşit” pe un nou drum al vieţii, cu multe conştientizări. Sunt paşi mici, ( deşi uneori par foarte mari) simt că sunt la început, dar că sunt exact unde trebuie, pentru momentele pe care le traversez acum în viaţa mea. Fiecare zi aduce o nouă descoperire în adevăr, în credinţă, iubire. Am primit multă speranţă.

Pentru mine, comunitatea Punct Inima, este acum o oază în care mă regăsesc, mă redescopăr, mă apropii mai mult de Isus, comuniunea cu El devenind tot mai trainică. Sunt atinsă de prezenţa palpabilă a lui Isus în diverse moduri. Am multă recunoştiinţă pentru această şansă de A Fi cu Punct Inima.

Cu mult drag vă îmbrăţişez, R.